Wszystko o koniach
Zależy w których stajniach. Owszem większość nie myśli o koniach tylko głównie o pieniądzach, ale jednak w wielu stajniach mimo wszystko dbają o te konie. Kiedyś nienawidziłam wyścigów. miałam zdanie takie jak wy. Do czasu kiedy sama trafiłam do takiej stajni i doświadczyłam wszystkiego sama.
Eskadron, stajni wyścigowych, które mają DOBRE warunki dla koni, jest jak na lekarstwo.
Oczywiście mam na myśli takie gdzie konie mają się wybiegać poza treningami.
Tutaj chodzi też o to, że na tory bierze się 2 letnie konie, a potem one z lekko mówiąc nadszarpniętą psychiką i kontuzjami, są sprzedawane.
No nie tylko sprzedawane, czasami takie konie nie nadają się do niczego więc wywożone są na rzeź. Tak właśnie jest z ludźmi, którzy myślą, że zwierze jest kartka papieru.
hmm ... nienawidze rzezi ale ja jestem ciekawska i mozesz mi na gg fotke wysłać. jestem dziwną osobą ale na takie rzeczy chce patrzec. moze kiedys zemszcze sie na tych ludziach. a co do wyścigów to poprostu uwielbiam patrzec na te konie. Znacie moze sławne dwa ogiery Bold Ruler i Dakota ? Musze się pochwalić po świetnym Dakocie jest Siódemka Nie ma to jak dobra rodzina
musze na służewiec kiedyś pojechać
oj tak. co do koni to tak jest. ale no niestety. ja wobec zwierząt wstydze się być człowiekiem ;/
Ostatnio edytowany przez Siódemka (2008-03-13 22:30:39)
Tak Sidemka, wstydzę się być człowiekiem..
hmm, może same wyścigi nie są aż takie złe, bo konie biegną, ale tutaj chodzi o całokrztałt...
Konie nie wypuszczane z boksów, a dostające maksymalną ilość energrtyzującego jedzenia...
W hierarchii stada
I ogolnie podejscie. Maszyny do galopu...nikt nie poswieca im czasu nie ukzauje serca. Co to za zycie? Ten galop to pewnie jedyne szczesliwe chwile jakie maja...