Wszystko o koniach
już wiem co robić
konie.pun.pl
Zapraszam ! Nie chce konkurować. tu tez jest bombowo
Ostatnio edytowany przez Siódemka (2008-03-14 18:33:05)
W hierarchii stada
Wichurkowa napisał:
Dream i Efcia czyli mamy podobne podejście do koni:) Siódemka 30 min nie wystarczy na zdobycie zaufania...
Tak dziewczyny a jak czytaj z jakim zapalem sie z konmi bratacie to az mi cieplej na serduchu
A musze sie Wam pochwalic, ze ten 5 letni arab o ktorym pisalam wczoraj na jednej jezdzie nauczyl sie cofac jestem dumna jak paw! I nikt mi nie pomagal bo i nikogo nie bylo :] jest tak madry, ze az mnie to czasem przeraza!
DreamFusion napisał:
jest tak madry, ze az mnie to czasem przeraza!
hehe, skąd ja to znam?
Dzisiaj poszłam na padok i chciałam wziąć Plamę zeby się z nią pobawić. W miarę jak się przybliżałam do padoku to Plama podchodziła coraz bliżej mnie. Kiedy werszłam na padok i się przywitałam z końmi chciałam iść po bacik, który dzien wczesniej zostawiłam na płocie. Plama mnie wyprzedziła i zagrodziła mi dorgę. Myślałam ze chce zebym ją pogłaskała, no i to zrobiłam oczywiście, ale zamierzałam iść dalej. Jednak Plama co chwilę zachodziła mi drogę. Nie wiedziałam o co jej chodzi. No nic kiedy podeszłam do płotu usłyszałam takie jakby pstrykanie. Szybko doszłam do tego, że było wyładowanie prądu na ziemi (pastuch spadł na ziemię). I teraz dręczy mnie pytanie czy Plama chciała zaoszczędzić mi "cierpienia"?
Zeby nie off topować to powiem, że Iskra robi postępy, i moja znajoma, która mi pomaga powiedziała ze jak tak dalej pójdzie to za jakis miesiąc będziemy ćwiczyć zagalopowania z Iskrą
No jeszcze zobaczymy jak to będzie ;D
Pomocnik w stajni
No Efcia to Plama chciała Cie obronić Dream ja tez jak czytam Twoje posty robi mi sie przyjemnie:) Eldar też sie nauczył na 1 jeździe cofać
A na 2 robił to jak by umiał z 5lat:)
W hierarchii stada
Oh oh to juz sie nie moge doczekac jak na niego jutro siade! Bo dzis nie mialam czasu na wszystko Moze mnie zaskoczy znow i zrobimy jakis ciag hahah-zart